Описание на проекта

Клубът по фотография към пещерското училище „П.Р.Славейков“ вече има собствен фотоапарат. Той беше връчен на ръководителя на извън класната форма Никола Руков от председателят на фондация „Ви Арт“.

Всъщност средствата за закупуването на новата техника за младите любители на фотографият в школото бяха събрани от благотворителната изложба със снимките на четирима от възпитаниците на учебното заведение – Георги, Нора, Димитър и Георги. Те бяха поканени да участват във фотопленер, организиран от „Ви Арт”.

Поводът за тяхното включване беше определението наложено от обществото-деца в неравностойно положение. С творбите си обаче тези момчета и тяхната съученичка показаха,че всъщност ние сме в неравностойно положение спрямо тях, защото малцина могат при първи досег с професионалния апарат така добре да уловят духа на Родопите и по-специално на Равногорския балкан.

Колко добре учениците от „П.Р.Славейков” работят със снимачната техника доказа и втората им благотворителна изложба-този път в родното училище. Буквално за минути повечето фотографии бяха откупени. Първи с прекрасните фотоси се сдобиха председателят на Общинския съвет Анастасия Младенова, заместник-кметът Стефан Балабанов.Сред гордите собственици на фотография е и Пещераинфо, след като от пазарджишката изложба ПЗ ИНФО откупи творба.

От друга страна пък интересите на учениците и техните родители са поощрили училищното ръководство и от следващата учебна година един клас от първокласници ще учи засилено изобразително изкуство, обяви днес директорката Пенка Христоскова.