На 17 и 18 май 2014г. се проведе двудневният фотопленер за арт доброволческия екип и децата фотоентусиастите на вързаст от 13 до 15 години по проект „ФОТОАКТИВИЗИРАЙ СЕ – СПРИ, ОГЛЕДАЙ СЕ И СНИМАЙ!“, който се реазлизира по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДЕЖТА (2011-2015), НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР „ЕВРОПЕЙСКИ МЛАДЕЖКИ ПРОГРАМИ И ИНИЦИАТИВИ“, ПОДПРОГРАМА 3: МЛАДЕЖКО ДОБРОВОЛЧЕСТВО И УЧАСТИЕ В ДОБРОВОЛЧЕСКИ ИНИЦИАТИВИ ОТ ФОНДАЦИЯ ВИ АРТ ПО ДОГОВОР №13/136/П3-086/01.01.2014г.

Фотопленерът се проведе на територията на парк остров „Свобода“ в гр. Пазарджик, където всички участници, начело с фотографите Александър Иванов (masteral) и Артин Шахбазян (artwall), се разделиха на групи, които избраха различните тематични ориентири, които да присъстват на получените снимки. Участниците снимаха природата в парка, хората, животните и скулптурите.
Професионалните фотографи ще подберат 40-те най-добри кадъра, които да бъдат включени в последващата фотоизложба, където ще бъдат раздадени и грамоти на младите фотографи за успешното им участие в проекта.